• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європейський Союз готує 12-й пакет санкцій проти Росії

    Опубликовано: 2023-09-19 18:00:16

    Європейський Союз готується до введення 12-го пакету санкцій проти Російської Федерації, що може бути представлено у першій половині жовтня або під час саміту ЄС – США, запланованого на наступний місяць. Про це повідомляє агентство Bloomberg, посилаючись на джерела, близькі до процесу розробки санкцій.

    За інформацією видання, нові санкції можуть включати рішення використовувати прибуток, отриманий від заморожених активів Центрального банку РФ, для надання допомоги Україні.

    Деякі країни-члени ЄС, зокрема Польща та країни Балтії, закликають введення додаткових санкцій щодо російського скрапленого природного газу та IT-послуг.

    Планується також включити до нового пакету санкцій версію заборони G7 на російські алмази. Раніше спроби вводити санкції на російські дорогоцінні камені в Європі стикалися з опором країн-імпортерів, але механізм G7 спрямований на відстеження дорогоцінних каменів через кордони та поступове введення прямої заборони.

    Також у пакеті санкцій розглядається обмеження на ядерний сектор Росії, але на цей час такі ініціативи зустрічають опір з боку деяких держав-членів ЄС.

    Паралельно до нових санкцій можуть внести заходи, щоб ускладнити можливість Росії обходити санкції через треті країни, такі як Об’єднані Арабські Емірати та Туреччина. Спрямовані ці дії на забезпечення більшої ефективності санкційного тиску на Росію.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.