• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бельгія розглядає потенційні ризики радіації у iPhone 12 після заборони продажу во Франції

    Опубликовано: 2023-09-15 17:00:13

    Бельгійський уряд активно досліджує можливі ризики для здоров'я, пов'язані з смартфоном iPhone 12, після того, як Франція заборонила продаж цієї моделі через порушення норм радіаційного випромінювання.

    Цю інформацію оприлюднило агентство Reuters.

    На сьогоднішній момент усе ще немає заборон на продаж iPhone 12 в Європейському Союзі, так як Європейська комісія чекає на відгуки від інших країн-членів, перш ніж приймати будь-які рішення.

    За словами Матьє Мішеля, державного секретаря Бельгії з питань цифровізації, уряд Бельгії вже звернувся до Бельгійського інституту поштових послуг і телекомунікацій, щоб отримати підтвердження або, принаймні, аналіз можливих загроз від цього смартфона.

    Представник Мішеля також розповів, що запросив регулятора перевірити всі смартфони Apple, а також пристрої інших виробників на пізнішому етапі.

    Додатково, країни-члени ЄС, які були проінформовані французьким регулятором минулого тижня, мають три місяці на надання коментарів. Деякі з них, включаючи Італію, поки що відмовилися вживати будь-яких заходів.

    У свою чергу, компанія Apple заперечує висновки французьких експертів і стверджує, що iPhone 12 - це відносно стара модель, яка була сертифікована багатьма міжнародними організаціями як відповідна нормам щодо радіаційного випромінювання.

    У їх заяві зазначено: "iPhone 12 був протестований на радіаційне випромінювання французьким агентством в 2021 році."

    Також німецький мережевий регулятор BNetzA підтвердив, що ситуація во Франції може визначити курс для всієї Європи, і вони розглядатимуть це питання для німецького ринку, якщо во Франції буде зроблено відповідні кроки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.