• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна Отримала $1,25 млрд гранту від США для підтримки державних видатків

    Опубликовано: 2023-09-15 09:00:16

    14 вересня стало відомо, що Україна отримала від Сполучених Штатів Америки грант у розмірі 1,25 млрд доларів США в рамках Проекту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine).

    Ці кошти будуть спрямовані на підтримку незахищених верств населення та працівників державних служб, освітян і медиків, які забезпечують функціонування держави та надають освітні та медичні послуги.

    Міністерство фінансів України повідомило, що завдяки Проекту PEACE in Ukraine Україна вже отримала 19,5 млрд доларів США та 1,44 млрд євро, з яких 17,97 млрд доларів США складають гранти.

    Найближчим часом очікується підписання Угоди про зазначений грант Цільового фонду багатьох донорів між Україною, Міжнародним банком реконструкції й розвитку (МБРР) і Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) та спрямування цих коштів до державного бюджету України.

    "Незмінна та дієва підтримка Світового банку в межах Проекту PEACE in Ukraine дозволила Уряду України виконувати основні державні функції на національному та регіональному рівнях, у тому числі вирішувати нагальні соціальні питання з підтримки населення", - зазначила заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова.

    Отримання цього гранту є важливим кроком у зміцненні фінансової стабільності та підтримці населення України, особливо в умовах економічних викликів та пандемії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.