• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Британський уряд анонсував плани щодо зменшення інфляції в країні вдвічі до завершення 2023 року

    Опубликовано: 2023-09-05 16:30:43

    Британський міністр фінансів Джеремі Хант анонсував плани щодо зменшення інфляції в країні вдвічі до завершення 2023 року, поклавши основний акцент на досягнення цієї цілі. Цю новину повідомляє Reuters.

    Прогнозується, що рівень інфляції в Сполученому Королівстві до кінця поточного року скоротиться приблизно до 5%, що вдвічі менше, ніж на початку січня. Виконання цього прогнозу вказує на те, що одне з ключових обіцянь прем'єр-міністра Ріші Сунака, дане виборцям на 2023 рік, буде виконано.

    У своєму заявленні Хант також відзначив, що з початком зменшення інфляції тиск на бюджети домогосподарств почне попереду зменшуватися. Він також підкреслив свої зусилля щодо підвищення продуктивності в державному секторі з метою прискорення економічного зростання.

    Варто відзначити, що Хант і Сунак віддають перевагу поширенню більш оптимістичних настроїв щодо економіки серед виборців, оскільки країна готується до наступних виборів, запланованих на наступний рік, і зараз опозиційна Лейбористська партія позаду за результатами опитувань громадян.

    У липні річний ріст індексу споживчих цін у Великій Британії знизився до 6,8%, що все ще залишається найвищим показником серед країн G7.

    Банк Англії також передбачає, що інфляція знизиться до 4,9% до кінця поточного року, що є покращеним прогнозом порівняно з травнем.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.