• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єврокомісія готує пропозиції щодо використання заморожених активів РФ в інтересах України

    Опубликовано: 2023-08-31 12:00:26

    Європейська комісія активно готується до надання пропозицій щодо використання активів Російської Федерації, які були заморожені в Європейському Союзі, в інтересах України. Про це заявив речник Єврокомісії Крістіан Віганд.

    Ця ініціатива виникла після обговорень цього питання лідерами держав та урядами ЄС на останньому засіданні Європейської Ради в червні. Єврокомісія планує підготувати докладну юридичну пропозицію з урахуванням дискусій з державами-членами.

    "Ми готові надати юридичну пропозицію з урахуванням нинішніх обговорень цього питання", - підкреслив Віганд.

    Паралельно з цим Єврокомісія співпрацює з партнерами із Великої сімки, для забезпечення координації на міжнародному рівні.

    Зауважимо, що заморожені активи РФ стали однією з санкційних заходів, які ввів ЄС у відповідь на події в Україні, зокрема анексію Криму та конфлікт на сході України. Розгляд використання цих активів на користь України свідчить про підтримку її міжнародних партнерів в умовах геополітичних напруг.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.