• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гірськолижний туризм в Європі стоїть під загрозою через недостачу снігу

    Опубликовано: 2023-08-30 12:30:02

    Гірськолижний туризм, який є важливим фактором економіки гірських регіонів Європи, може стати жертвою нестачі або відсутності снігу, якщо середня температура на Землі зросте навіть на 2 градуси за Цельсієм. Про це свідчить дослідження, опубліковане в Nature Climate Change.

    За даними дослідження, більшість гірських курортів вже стикаються з проблемами через дефіцит снігу при нинішніх температурних умовах, і ця проблема може загостритися. Якщо середня температура підніметься на 2 градуси, то дефіцит снігу відчують більшість курортів, а при збільшенні на 4 градуси – 98% гірських курортів.

    Гірськолижний туризм відіграє важливу роль у економіках гірських регіонів Європи. Приблизно половина всіх гірських курортів для лижників і сноубордистів у світі розташована в європейських країнах. За даними дослідження, ця галузь оцінюється в більш ніж 32 мільярди доларів.

    Експерти попереджають, що виробництво штучного снігу, хоча і може вирішити частково проблему дефіциту снігу, призведе до збільшення викидів парникових газів, що загострює проблему глобального потепління.

    Дослідження базується на аналізі 2,2 тисяч гірських курортів від Ісландії до Туреччини та моделюванні різних сценаріїв.

    Останні роки в Європі відзначаються надзвичайно високими температурами під час літа, що призвело до проблем зі снігом на гірських курортах. У 2022 році багато курортів в Франції та Швейцарії обмежували роботу через нестачу снігу, особливо напередодні новорічних свят.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.