• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Норвезький регулятор звинуватил Meta у порушенні прав конфіденційності

    Опубликовано: 2023-08-25 14:00:45

    Норвезький регулятор виступив проти Meta Platforms, власника Facebook і Instagram, заявивши, що компанія порушує європейські правила конфіденційності даних.

    Материнська компанія Facebook - Meta Platforms - стала об’єктом уваги норвезького регулятора, який вважає, що вона порушує європейські норми щодо конфіденційності даних. Норвезьке агентство з контролю за даними, Datatilsynet, наклало штраф у розмірі 1 мільйона норвезьких крон (понад 94 тисячі доларів США) на Meta щодня з 14 серпня. Причиною накладення штрафу було порушення конфіденційності користувачів, а саме збирання їхніх даних для цілей таргетування реклами.

    Meta звернулася до суду з проханням надати тимчасову заборону на виконання рішення щодо щоденного штрафу на наступні три місяці. Представник Datatilsynet, юрист, стверджує, що цей штраф є законним існуючим обов'язком Meta відповідно до Європейського загального регламенту захисту даних (GDPR).

    Компанія Meta повідомила суд, що вже вживла заходи для запиту згоди користувачів і що норвезький регулятор використовував "прискорений процес", який був зайвим і не надавав компанії достатньо часу для відповіді на обвинувачення.

    Datatilsynet, з іншого боку, вказує на те, що незрозуміло, коли і як саме Meta збирається запитувати згоду користувачів і що тим часом права користувачів порушуються.

    Крім того, Datatilsynet може перетворити цей штраф на постійний, передавши своє рішення Європейській раді з захисту даних, яка має повноваження у цьому питанні. Це може також розширити територіальну сферу дії рішення на інші країни Європи.

    Важливо зазначити, що Норвегія не є членом Європейського Союзу, але вона входить до єдиного європейського ринку, що надає їй право впливати на питання конфіденційності даних в цілому європейському контексті.

    Meta стикається з ростучим наголосом на захист особистих даних та конфіденційності користувачів у Європі, і ця справа може вплинути на подальший розвиток її діяльності в цьому регіоні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.