• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Товарообіг: Україна На шляху до укономічного зростання

    Опубликовано: 2023-08-21 13:30:15

    Україна продовжує демонструвати позитивні тенденції у сфері товарообігу. Протягом перших сім місяців 2023 року загальний обсяг товарообігу склав 57,5 мільярда доларів США, що свідчить про зростання на 3% порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

    Згідно з даними Державної митної служби, за цей період до України було імпортовано товарів на суму 35,7 мільярда доларів, тоді як експорт досяг 21,8 мільярда доларів.

    Одним з ключових показників є оподаткований імпорт, який становив 29 мільярдів доларів США, що складає 81% від загального обсягу імпортованих товарів.

    Країнами-партнерами з найбільшим обсягом імпорту в Україну стали Китай (5,6 млрд доларів), Польща (3,8 млрд доларів) та Туреччина (2,8 млрд доларів).

    З точки зору експорту, найважливішими напрямками стали Польща (3 млрд доларів), Румунія (2,2 млрд доларів) та Китай (1,7 млрд доларів).

    За цей період близько 66% загального обсягу імпортованих товарів, що становить 10,6 млрд доларів, припали на машини, устаткування та транспорт. Значний внесок також зробили паливно-енергетичні товари (6,4 млрд доларів) та продукція хімічної промисловості (6,4 млрд доларів).

    Серед найбільш експортованих товарів з України виділяються продовольчі товари, обсяг експорту яких становив 13 мільярдів доларів США. Також значний внесок внесли метали та вироби з них (2,4 млрд доларів) та машини, устаткування та транспорт (1,9 млрд доларів).

    Позитивні динаміки у сфері товарообігу створюють підґрунтя для подальшого економічного зростання України, підвищуючи конкурентоспроможність на міжнародному ринку та сприяючи розвитку різноманітних секторів економіки країни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.