• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Національний роумінг може залишитися в Україні після завершення воєнного стану

    Опубликовано: 2023-08-16 18:00:04

    Україна розглядає можливість зберегти національний роумінг навіть після закінчення періоду воєнного стану. Відповідний законопроєкт вже подано до Верховної Ради. Про це повідомив голова підкомітету електронного урядування Комітету ВРУ з питань цифрової трансформації, Сергій Штепа, в ході телемарафону.

    Головна мета законопроєкту полягає в тому, щоб зробити національний роумінг постійним після його введення Міністерством цифрової трансформації на початку російської агресії. Згідно з цим законопроєктом, абонент одного мобільного оператора зможе безкоштовно перемикнутися на мережу іншого оператора для отримання зв'язку.

    Сергій Штепа зазначив: "Цей законопроект спрямований на те, щоб навіть після завершення воєнного стану в Україні національний роумінг залишався. У нашій країні більше 5 тисяч населених пунктів, де працює зв'язок лише від одного оператора, і два інші великі оператори не мають там покриття взагалі. Для місцевих мешканців найзручніше купувати сім-картки оператора, який забезпечує зв'язок, але це може бути неефективним для інших користувачів."

    Мобільні оператори будуть надавати послуги національного роумінгу. Для користування цими послугами буде необхідне покриття від хоча б одного оператора. Користувачі інших операторів зможуть безкоштовно підключатися до базових станцій мережі цього оператора.

    "Оператори, які не мають базових станцій у певних місцевостях, будуть зобов'язані відшкодовувати кошти за використання мережі іншого оператора їх абонентами. Однак це буде внутрішньою справою між операторами, яка не впливатиме на кінцевих споживачів та не вразить державний бюджет", зауважив Штепа.

    Крім того, законопроєкт вводить новий стандарт якості мобільного зв'язку – швидкість Інтернету.

    "В даному законопроєкті ми впроваджуємо новий показник якості зв'язку – швидкість Інтернету. Тепер кожна особа зможе перевірити швидкість мобільного Інтернету і передати дані регулюючому органу для прийняття заходів, якщо швидкість буде недостатньою. Для цього вистачить наявності покриття від хоча б одного мобільного оператора", розповів Штепа.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.