• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Втрати часу на марні збори: дослідження робочої продуктивності

    Опубликовано: 2023-08-15 16:30:57

    Сучасний офісний колектив витрачає значну частину свого робочого часу на непродуктивні заняття, такі як марні збори та реагування на формальні електронні листи. Глобальне дослідження, спільно проведене Slack та дослідницькою компанією Qualtrics, розкрило, що до 32% робочого часу співробітників компаній у всьому світі несправедливо розходується. Більше 18 000 офісних працівників, у тому числі керівники, взяли участь у цьому опитуванні.

    Згідно з отриманими даними, найбільші втрати часу на марні збори спостерігаються серед працівників в Індії (43% неефективного часу), Японії (37%) та Сінгапурі (36%). Серед найбільш продуктивних у цьому питанні є співробітники США та Південної Кореї.

    Дослідники виділяють поняття "перформативної роботи" як головну причину цих непродуктивних трат часу. Це включає в себе проведення багато часу на зборах, на яких команди презентують свої досягнення, але не вирішують конкретні завдання чи неспростовують проблеми.

    Зокрема, бажання працівників виглядати зайнятими, а не фактично займатися роботою, визначається тим, як вони сприймають керівництво щодо оцінки їхньої продуктивності. Часто те, як вони представляють себе на зборах або тримаються в активному статусі онлайн, впливає на спосіб, яким їх оцінюють з точки зору продуктивності.

    За результатами опитування, 63% респондентів зізналися, що намагаються тримати свій онлайн-статус активним, навіть коли фактично не займаються роботою.

    Понад половина відповідачів вважають, що гнучкий графік роботи є найкращим способом підтримання продуктивності. Однак 36% віддають перевагу також гнучким можливостям місцезнаходження.

    Тільки третина опитаних (32%) вбачає максимальну продуктивність в роботі в офісі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.