• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НБУ презентує пам'ятну монету на честь воїнів повітряної оборони

    Опубликовано: 2023-08-07 17:00:53

    Національний банк України відзначає День Повітряних Сил Збройних Сил України з презентації нової обігової пам'ятної монети, присвяченої героїчним воїнам повітряної оборони. Монета отримала назву "ППО – надійний щит України" і з 4 серпня буде введена в готівковий обіг, повідомляє НБУ.

    Монета "ППО – надійний щит України" з номіналом 10 гривень має ідентичні характеристики звичайній обіговій монеті вартістю 10 гривень 2018 року. Однак, відмінність полягає в реверсі монети, де зображено пускову установку "Patriot" на тлі стилізованого радару, що виявляє ціль, та напис "ППО – НАДІЙНИЙ ЩИТ УКРАЇНИ". Аверс монети залишається ідентичним з аверсом звичайної обігової монети, у якому розміщені номінал монети, рік карбування та герб України, оточені давньоруським орнаментом.

    Пам'ятна монета "ППО – надійний щит України" має такі ж характеристики обігових монет і її обов'язково прийматимуть за її номінальною вартістю при всіх готівкових платежах та зарахуваннях на рахунки.

    Близько 10 млн штук обігових пам'ятних монет "ППО – надійний щит України" поступово введуть в готівковий обіг, що створить широкі можливості для їх розповсюдження серед населення.

    Частина тиражу монети буде також сформована у спеціальні ролики, які стануть сувенірною продукцією та будуть реалізовані з 9 серпня 2023 року через інтернет-магазин нумізматичної продукції НБУ. В кожному ролику міститиметься 25 обігових пам'ятних монет.

    Вводячи монету "ППО – надійний щит України" в готівковий обіг, Національний банк України відзначає героїзм та велич воїнів Повітряних Сил Збройних Сил України. Ця монета стане символом вдячності за їх внесок у забезпечення протиповітряної оборони та захисту неба над країною.

    Обігова пам'ятна монета "ППО – надійний щит України" стане пам'ятним сувеніром для українців, нагадуючи про героїзм воїнів Повітряних Сил ЗСУ та їхній внесок у збереження безпеки країни. НБУ сприятиме її розповсюдженню та залученню громадськості до вшанування відваги та служби цих воїнів на захист України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.