• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінансист: перспективи професії

    Опубликовано: 2023-07-30 23:05:34

    Фінансист – професія, яка завжди була затребувана на ринку праці. А в сучасному світі вона цінується ще більше. Кваліфіковані спеціалісти у фінансовій сфері, яка входить у топ-15 найперспективніших галузей подальших років, користуються шаленим попитом серед компаній різного профілю. Закінчивши ВНЗ за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та кредитування» (детальніше дізнайтеся на kibit.edu.ua), випускник отримує безліч можливостей для успішної реалізації себе та кар’єрного росту.

    Хто такий фінансист?

    Аналіз інформації та її систематизація, обізнаність в менеджменті, цінних паперах та нерухомості, знання фінансово-кредитної системи з обслуговування як фізичних, так і юридичних осіб – все це потенційна сфера діяльності фінансиста. Саме тому місць для роботи фінансиста більш ніж достатньо. До них відносяться:

    • пенсійні та страхові фонди;
    • кредитні спілки;
    • комерційні банки;
    • управління інкасації;
    • підприємства;
    • розрахункові центри;
    • аудиторські компанії та ін.

    Що стосується доходів, то фінансист є однією з найбільш оплачуваних професій. Середня заробітна плата складає 17 тис. грн., що є достатньо хорошим заробітком, порівнюючи з багатьма іншими професіями.

    Індивідуальні особисті якості фінансиста

    До фінансиста, як і до будь-якої іншої професії, висуваються певні вимоги щодо особистих якостей. Добра пам'ять та вміння діяти оперативно – невід’ємна складова якостей спеціаліста у сфері фінансів. Ба більше фінансист має бути дуже уважним, сумлінним, сконцентрованим, посидючим, ну і, звичайно, вміти аналітично мислити.

    Перспективи роботи фінансистом

    Однією з ключових переваг роботи фінансиста є можливість впливати на стратегічні рішення компанії. Фінансовий аналітик, контролер, фінансовий директор або інший фахівець з фінансів забезпечує аналіз фінансових даних, розробляє бюджети та фінансові плани, оцінює інвестиційні проектів і ризики, що допомагає ухвалювати керівництву обґрунтовані рішення.

    Ще однією перевагою є гнучкість у виборі галузей і секторів для працевлаштування. Фінансові фахівці широко використовуються в банківській сфері, страхуванні, інвестиційних компаніях, корпораціях, громадських організаціях, урядових установах і багатьох інших секторах. Це дозволяє фінансистам обирати сферу, яка найбільше відповідає їхнім інтересам і навичкам.

    Звичайно, така приваблива професія також вимагає постійного самовдосконалення та вивчення останніх тенденцій у світі фінансів та бізнесу. Фінансовий світ постійно змінюється, і фінансистам варто залишатися в курсі останніх технологій, правових норм і методів аналізу. Це допоможе залишатися конкурентоспроможними на ринку праці і забезпечить кращі можливості кар'єрного росту.

    Як стати фінансистом

    Отримати професію фінансиста можна практично в будь-кому «виші» країни за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та кредитування». Більш детальну інформацію стосовно спеціальності можна знайти на сайтах ВНЗ. Так на kibit.edu.ua – сайті Київського інституту бізнесу і технологій, абітурієнти мають змогу ознайомитись з навчальною програмою більш детально. Сюди відноситься:

    • індивідуальні траєкторії навчання;
    • предмети класичної підготовки;
    • предмети бізнес-підготовки.

    Якщо ви оцінили всі плюси професії фінансиста і зрозуміли що це «ваше», не зволікайте, обирайте ВНЗ і вперед до нових знань, які вам точно допоможуть стати професіоналом своєї справи.

    Успіхів вам!

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.