• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НБУ прогнозує зростання ВВП на 2,9% у 2023 році

    Опубликовано: 2023-07-28 09:00:49

    Національний банк України помірно збільшив прогноз зростання реального ВВП країни на поточний рік, піднявши його з 2,0% до 2,9%. Таку інформацію оприлюднив голова НБУ Андрій Пишний під час брифінгу з монетарної політики.

    Згідно з оновленим прогнозом, очікується прискорення економічного зростання, особливо у зв'язку з припущеннями про зниження безпекових ризиків у середині 2024 року.

    Одним із факторів, що сприятимуть відновленню експорту, є поліпшення морської логістики та припинення обстрілів інфраструктури.

    Поступовий повернення мігрантів також позитивно вплине на пожвавлення споживчого попиту, а збільшення інвестицій буде сприяти процесу відбудови країни. М'яка фіскальна політика також продовжить відігравати вагому роль у стимулюванні економіки, оскільки дефіцит бюджету залишиться значним, необхідним для підтримки обороноздатності та економічного відновлення.

    Голова НБУ підкреслив, що умови для покращення економічної ситуації в Україні створені, але необхідно продовжувати активні зусилля для досягнення стабільного та стійкого економічного росту. Прогнозований позитивний розвиток відновлення економіки дозволяє українській владі і діловим колам зосередитися на важливих завданнях, таких як залучення інвестицій, стимулювання підприємницької активності та підтримка ключових галузей економіки.

    Оновлений прогноз НБУ відображає оптимістичний настрій з приводу перспектив економічного зростання країни. Уряд та Національний банк планують активно працювати для забезпечення стійкого розвитку національної економіки та забезпечення високої життєвої якості для всіх громадян України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.