• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кабінет Міністрів надає 40 мільярдів гривень на розвиток українських дронів

    Опубликовано: 2023-07-28 13:00:57

    Український уряд у 2023 році виділив вражаючу суму – 40 мільярдів гривень на підтримку виробництва власних безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час участі у форумі, присвяченому річниці проєкту "Армія дронів".

    Наголосивши на важливості розвитку цієї галузі, Денис Шмигаль зазначив, що рік тому, завдяки ініціативі Президента Володимира Зеленського та проекту UNITED24, було зібрано понад 4 мільярди гривень, які були вкладені в українських виробників безпілотників. На той момент кількість компаній, що займалися виробництвом БПЛА, не перевищувала десятка. Однак, на сьогоднішній день їх кількість вже перевищує 40, і всі вони мають контракти з державою. Виробництво безпілотників зросло в десятки разів, що свідчить про успішний розвиток галузі.

    З метою забезпечити ще більший прогрес, Кабінет Міністрів вирішив усунути митні бар'єри для імпорту запчастин і комплектуючих для безпілотників. Також було збільшено частку прибутку для виробників БПЛА до 25%. Ухвалене рішення сприятиме масовому виробництву боєприпасів для дронів, що в свою чергу допоможе підвищити ефективність та потужність використання цих технологій.

    Разом із значною фінансовою підтримкою та сприятливими умовами для розвитку безпілотних систем, Україна має всі шанси стати справжнім лідером у галузі безпілотної авіації та використовувати її можливості у різних сферах, включаючи військові операції, охорону кордонів, аграрний сектор та інші. Інвестування в розвиток цієї промисловості сприятиме зміцненню технологічного потенціалу країни і допоможе забезпечити безпеку та розвиток України у сучасному світі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.