• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС перераховує Україні 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги

    Опубликовано: 2023-07-26 17:30:13

    Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у вівторок оголосила про виплату ще 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги Україні. Вона рішуче засудила російські удари по інфраструктурі для зберігання та експорту зерна в Україні та підтвердила, що ЄС продовжує підтримувати країну.

    Урсула фон дер Ляєн зазначила у своєму Twitter, що ці кошти допоможуть державі функціонувати та відновлювати пошкоджену інфраструктуру. Віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс також підтвердив, що Україна отримала вже 10,5 млрд євро допомоги від ЄС для покриття нагальних потреб на 2023 рік.

    Ця макрофінансова допомога є частиною підтримки, яку ЄС надає Україні на фоні конфлікту з Росією. Зростаючі напади Росії на українську інфраструктуру, зокрема об'єкти для зберігання та експорту зерна, змусили міжнародну спільноту зосередити увагу на наданні допомоги Україні.

    Макрофінансова допомога допоможе Україні забезпечити фінансову стабільність, підтримати функціонування економіки та зробити кроки для відновлення пошкодженої інфраструктури. Це дуже важливий крок у забезпеченні безпеки та добробуту населення країни в умовах активної воєнної агресії Росії.

    Зазначимо, що конфлікт на сході України триває вже багато років, і Україна продовжує боротися з агресією з боку Росії. Міжнародні партнери, зокрема Європейський союз, надають значну підтримку країні, щоб допомогти їй подолати складні виклики та відновити мир на своїх територіях.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.