• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Помилки батьків при розвитку мовлення дитини

    Опубликовано: 2023-07-17 16:08:29

    Всі батьки прагнуть, щоб їх дитина розвивалась гармонійно та вчасно засвоювала всі вікові норми розвитку.
    Але часто стається так, що дитина протягом довгого часу не може… заговорити.
    Розвиток мовлення у дитини часто стає проблемним моментом, якому потрібно приділяти багато уваги та головне – не допускати типових батьківських помилок.

    1.Надмірне потакання

    Дитину постійно потрібно стимулювати до того, щоб вона говорила. Але часто батьки потакають дитячим примхам і тоді в дитини пропадає стимул говорити. Логіка дитини проста: навіщо мені говорити, якщо все, що б я не захотів, я отримую. Тому коли дитина вказує пальцем на те, що вона хоче, стимулюйте її і просіть вимовити те, що вона хоче.

    2.Наслідування звуківМаленькі діти у розмові частіше за все використовують не слова, а звуки, які можуть їх замінити («бі-бі» замість «машина», «гав-гав» замість «собака», «ням-ням», а не «їсти»). Коли дитина це говорить, батьки повинні наголошувати на правильному позначенні тієї чи іншої дії чи предмета і чітко вимовляти «Це собачка. Вона говорить гав-гав» і акцентувати увагу саме на правильному слові.


    3.Мало часу на спілкуванняЗ дитиною потрібно постійно розмовляти. Ставити якомога більше запитань, читати книжки, обговорювати побачене, почуте чи прочитане. Чим активніше ви симулюєте дитину, тим краще і більше вона буде говорити.


    4.Байдужість до успіхів дитиниКоли дитині вдається добре вимовляти те чи інше слово, засвоювати певні поняття – не лишайте її успіхи без уваги, а хваліть і дайте зрозуміти, як ви цінуєте те, що їй вдається. Відчуваючи це, дитина буде мотивована до того, щоб навчитися говорити якомога швидше.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.