• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як заняття орігамі впливають на розвиток дітей

    Опубликовано: 2023-07-17 10:48:59

    Орігамі в наші дні — дуже популярний вид творчості, не тільки улюблений дітьми, але і дуже корисний для їх розвитку, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    1.Використовувати орігамі у дошкільній освіті стали в 18 столітті: німецький педагог Фребель зауважив, що діти 6-7 років, захоплені виготовленням паперових фігурок, швидше засвоюють початкові знання в геометрії.

    2.Це стимулює роботу руками і покращує дрібну моторику, що в свою чергу позитивно впливає на становлення мови і логічного мислення.

    3.У процесі роботи дитина стикається з необхідністю дотримуватися розробленої схеми. Це навчає її діяти за інструкцією: готовність приймати керівництво з боку — дуже важлива якість і в дорослому житті.

    4.Починаючи з чітких дій за наміченим алгоритмом, діти поступово переходять до власної творчості. Вони вчаться діяти креативно, приймати несподівані рішення, експериментувати. Орігамі ускладнюються, і діти 8 років вже можуть створити оригінальну річ — подарунок мамі або подружці, красиве прикрасу інтер’єру. Це підвищує їхню самооцінку і підштовхує до подальшої творчості.

    Існує величезна кількість схем орігамі різного рівня складності. Для початківців підходять найпростіші, в яких передбачено буквально кілька кроків: кораблик, метелик, птах. Досвідчені майстри ускладнюють елементи і створюють справжні шедеври: фігурки людей, тварин і птахів з безліччю найдрібніших деталей.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.