• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прогноз МВФ щодо розвитку економіки України покращівся

    Опубликовано: 2023-07-11 09:00:21

    Міжнародний валютний фонд (МВФ) оновив свій прогноз щодо розвитку економіки України. За даними МВФ, зростання реального ВВП країни станом на травень цього року досягло позитивних 2,4%, що відбувається порівняно з негативними 29,1% наприкінці 2021 року. Крім того, спостерігається зменшення показників інфляції та поліпшення умов на валютному ринку. Про це свідчить офіційний документ МВФ за підсумками першого перегляду програми розширеного фінансування (EFF) для України, повідомляє Укрінформ.

    Згідно з документом, останні дані свідчать про більш стабільну економічну активність в порівнянні з моментом затвердження програми EFF. Зокрема, відбулося покращення прогнозу зростання реального ВВП в 2022 році, зі значення «мінус» 30,3% до «мінус» 29,1%. Це стало можливим завдяки потужній динаміці, спостереженій у четвертому кварталі минулого року, коли господарства та компанії в Україні краще адаптувалися до відключення електропостачання.

    Крім того, у першому кварталі 2023 року спостерігається зростання ВВП на позитивних 2,4%, що свідчить про значне відновлення економічної активності та подальшу адаптацію бізнесу та домогосподарств до умов війни. Зазначено, що опитування підприємств підтверджують поліпшення настроїв.

    Однак, серед непередбачених ризиків, вказується на можливі наслідки руйнування Каховської греблі, що може вплинути на рівень економічного зростання через втрату орних земель, міграцію та порушення роботи промислових об'єктів, у тому числі через недостачу води та електроенергії.

    Щодо інфляції, показники в Україні знизилися. На травень 2023 року річна інфляція становила 15,3%, порівняно з 26,6% на кінець 2022 року. Базова інфляція, яка не враховує зміни цін на продовольство та електроенергію, також знизилася до 15,6% у травні, що порівняно з 22,6% на кінець 2022 року.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.