• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як бути кращим другом дитини

    Опубликовано: 2023-07-10 16:48:42

    Бути другом дитині – добре, але хто тоді буде мамою?

    Статус мами і подруги зовсім різний.

    Друзі не несуть ні тієї відповідальності, яка лежить на батьках; вони не можуть дати тієї опори, яку дитина шукає матері і батька.

    Бути друзями – це бути на рівних. Але між вами і дитиною є дистанція, є теми, які ви ніколи не будете з нею обговорювати(принаймні, не повинні), є ваше право декларативно приймати рішення. Для дитини батьки – це боги. Це оплот стабільності, безпеки та любові.» Якщо мама знає, що робить, то з світом все в порядку. А мама знає, що робить!» Оскільки дуже довго основна частина відповідальності буде лежати на ній, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Якби не хотілося дружити з донечкою або стати кращою подругою своєму синові, ці місця не ваші. Їх повинні зайняти однолітки. Саме з ними дитина буде обговорювати тонкощі відносин та інші подібні питання, куди вхід заборонено. Як і йому в вашу батьківську спальню. У мами своя роль. Якщо вона вирішує зробити із своєї дочки собі близьку подругу, а із сина близького друга (практично заміну своєму чоловікові), – то вона дуже сильно порушує кордони своїх дітей. Дорослі тітки та дядьки повинні дружити тільки з дорослими тітками і дядьками. Саме з ними потрібно будувати інтимні, близькі стосунки.  А не намагатися заволодіти світом, душею і тілом своєї дитини.

    Межі завжди виставляє дорослий. Саме він встановлює правила. І на ньому лежить велика частина відповідальності. Навіть, якщо ви зі своєю дитиною вже спілкуєтеся як дорослий – дорослий, а не як дитина – батько, ви все одно залишаєтеся йому батьком чи мамою, ваш статус не змінюється, скільки б вашому «малюку» не було б років. Ви ніколи не будете на рівних. І з цим варто погодитися. Тим більше не варто намагатися перекладати на дитину відповідальність за вас. Не варто навішувати на дитину турботу про вас, намагатися зробити з неї вічного супутника життя.


    Років так в п’ять будь-яка донечка бажає вийти заміж за тата. Але, як не сумно, це усвідомлювати, але навіть самим люблячим татам доведеться звільнити місце чоловіка поруч зі своєю дочкою іншому – спочатку пацану, потім хлопцю, а потім вже й чоловіку. І нічого тут не поробиш. Се ля ві.
    Всі хлопчики, усвідомлюють вони це чи ні, були закохані в своїх матерів. І якщо мама з якихось причин не  залишає межі між собою і сином, то ця сини «заборонена любов» так і продовжує обтяжувати їх відносини. Якщо у мами вистачить розуму переключити свою увагу на інших дорослих чоловіків, то син розуміє, що мама зайнята і зможе успішно вибудовувати відносини з однолітками.
    Не варто бути другом своїй дитині, краще будьте йому підтримуючим, люблячим, надійним батьком або мамою. А заводьте собі друзів серед нас, дорослих!))

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.