• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ігри з крупами

    Опубликовано: 2023-07-08 10:28:09

    Мабуть всі без винятку батьки знають про важливість розвитку дрібної моторики, яка сприяє формуванню мовлення, покращенню зорової, м’язової та нервової системи.


    Допоможуть в цій не простій справі ігри з крупами.

    Проте перш ніж запропонувати малюкові таку забаву, пам’ятайте кілька простих правил:

    1.Заздалегідь підготуйте місце для ігор, застеліть підлогу чи гральну поверхню плівкою чи тканиною, аби потім не довелося довго все прибирати.
    2.Слідкуйте за дитиною, щоб дрібні крупинки не потрапили в дихальні шляхи та ніс. З цією метою доцільно використовувати манку, пшоно.


    3.Які ж існують варіанти ігор з крупами?
    Візьміть глибоку миску з будь-якою крупою і сховайте в ній різноманітні дрібні предмети або іграшки, та запропонуйте малюкові відшукати їх. Коли «скарби» знайдено, можна знову їх сховати. Змішайте в посудині квасолю, горох та макарони і запропонуйте дитині розсортувати крупи (для кожного виду візьміть окремий посуд).
    Нанизуємо намисто: разом з дитиною нанизуємо макарони з великим просвітом на нитку чи дріт. Викладуємо з квасолі, гороху геометричні фігури, цифри, букви.


    Ставимо перед дитиною дві посудини, в одній з яких крупа, а інша пуста, та пропонуємо пересипати з однієї в іншу, використовуючи при цьому ложку або ситечко.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.