Ігри з крупами

08 июл, 10:28

Мабуть всі без винятку батьки знають про важливість розвитку дрібної моторики, яка сприяє формуванню мовлення, покращенню зорової, м’язової та нервової системи.


Допоможуть в цій не простій справі ігри з крупами.

Проте перш ніж запропонувати малюкові таку забаву, пам’ятайте кілька простих правил:

1.Заздалегідь підготуйте місце для ігор, застеліть підлогу чи гральну поверхню плівкою чи тканиною, аби потім не довелося довго все прибирати.
2.Слідкуйте за дитиною, щоб дрібні крупинки не потрапили в дихальні шляхи та ніс. З цією метою доцільно використовувати манку, пшоно.


3.Які ж існують варіанти ігор з крупами?
Візьміть глибоку миску з будь-якою крупою і сховайте в ній різноманітні дрібні предмети або іграшки, та запропонуйте малюкові відшукати їх. Коли «скарби» знайдено, можна знову їх сховати. Змішайте в посудині квасолю, горох та макарони і запропонуйте дитині розсортувати крупи (для кожного виду візьміть окремий посуд).
Нанизуємо намисто: разом з дитиною нанизуємо макарони з великим просвітом на нитку чи дріт. Викладуємо з квасолі, гороху геометричні фігури, цифри, букви.


Ставимо перед дитиною дві посудини, в одній з яких крупа, а інша пуста, та пропонуємо пересипати з однієї в іншу, використовуючи при цьому ложку або ситечко.

roditeli.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/551197.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua