• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 3 вправи для концентрації уваги у дітей

    Опубликовано: 2023-07-07 16:38:00

    Проблеми з увагою у дітей дуже поширені в наш час.
    Концентрація уваги — це життя в поточному моменті.
    Діти вміють це робити: подивіться на тотальне занурення у свої відчуття малюка, який знайшов новий камінчик у дворі.


    Тільки чомусь, коли хочеться щоб дитина так само занурився в прописи або таблицю множення, увага вже зовсім не те.

    На допомогу прийдуть спеціальні вправи для поліпшення уваги. В ідеалі їх треба робити якомога частіше, тоді буде помітний результат. Краще займатися разом з дітьми, адже зайвий спокій і увага не нашкодили поки жодному дорослому) Виконуючи їх, пам’ятайте, що процес важливіший ніж результат. Дайте дитині відчути ці вправи у своєму тілі. Тиск в стилі: «Сиди тихо і дихай давай!» заважають дитині розкрити свій потенціал. Вправи на увагу дають інструмент, за допомогою якого ваша дитина зможе боротися зі стресом і сумом, бо знає як перевести увагу на те, що відбувається тут і зараз, замість того, щоб страждати про те, що було чи турбуватися про те, що буде.
    3 вправи для поліпшення уваги у дітей:

    1.Уважно дихаємо!
    Сядьте в зручну позу на підлозі або на стільці. Спина пряма, руки лежать спокійно, очі прикриті. Внутрішньо зверніть увагу на своє дихання. Дихайте глибоко, але стежте за кожним вдихом і видихом. В голову полізуть різні думки (про їжу, про іграшки, про роботу, про прибирання). Відзначайте кожну думку, але не занурюйтесь в неї. «Я думаю про вечерю» і все. Не треба згадувати рецепт запіканки, треба відчувати вдих і видих. Повертайте увагу до вдихів і видихів багато разів, постійно. Маленькі діти можуть сидіти так хвилини три. Старші діти сидять до 20-и хвилин.
    2.Уважно їмо!
    Швидке запихання їжі в рот з періодичними скаргами про «фу, несмачно» або прагненням швидко з’їсти і втекти з-за столу до іграшок прийнято у дітей. Спробуйте їсти, істинно відчувши смак їжі. Поклавши шматок в рот, закрийте очі і жуйте, подумки ставлячи собі питання: «Яке почуття викликає ця їжа у мене»? «Смачно мені?» «Як пахне»? «Їжа гірка? Солона? Кисла? Солодка»? «Вона жорстка або м’яка, холодна або гаряча»? «Що відчуває мій рот? Мова? Стравохід»? Жуйте повільно і усвідомлено. Ця вправа з прийому їжі допомагає краще жувати. Так само воно допомагає мамам на дієтах — з усім цими питаннями про їжу швидше насичується організм.


    3.Уважно діємо!
    Така вправа підходить активним дітям, руки яких весь час в дії. Вчить дітей намагатися робити цю вправу щоразу перед тим, як їм захочеться переживати або страждати з якогось приводу. Сядьте в зручну позу на підлозі або на стільці. Спина пряма, руки лежать спокійно, очі прикриті. Внутрішньо зверніть увагу на своє дихання. Дихайте глибоко. На вдиху, зберіть пальці правої руки в кулак. На видиху, повільно розгинайте пальці правої руки, один за одним, рахуючи «1,2,3,4,5» про себе. Кожна цифра відповідає одному розігнути пальцю. Виконайте те ж саме вправу з лівою рукою. Робити цю вправу можна від двох до нескінченної кількості разів.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.