• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Hidroelectrica, румунська румунська компанія компанія, оцінена в $10 мільярдів під час виходу на біржу

    Опубликовано: 2023-07-07 12:30:20

    Румунський енергетичний гігант Hidroelectrica здійснив вихід на фондовий ринок, а його публічне розміщення (IPO) стало найбільшим в історії Румунії і рекордним в Європі у 2023 році.

    Про це повідомляє агентство Reuters.

    Акції Hidroelectrica були розміщені за ціною 104 леї (22,87 доларів) за акцію, що призвело до ринкової капіталізації компанії в 10,3 мільярда доларів. Уряд Румунії назвав цей успіх "історичним", як стверджує агентство.

    Це стало найбільшим IPO в Європі у цьому році.

    "Ми раді бачити сильний інтерес інвесторів, який привів до успішного результату", - заявив головний виконавчий директор компанії Богдан Бадеа. Акції Hidroelectrica розпочнуть торгуватися на Бухарестській фондовій біржі з 12 липня.

    У продажу було виставлено 19,97% акцій, які раніше належали фонду Fondul Proprietatea під управлінням американської компанії Franklin Templeton.

    Уряд зберіг свою 80%-ву частку в Hidroelectrica, найбільшому виробнику електроенергії в країні з потужністю 6,3 гігаватта з 182 гідроелектростанцій.

    "Хоча плани виведення компанії на біржу обговорювалися понад десять років, проведення IPO в кінцевому підсумку було вимогою ЄС як частина угоди про розблокування коштів на відновлення після пандемії", - нагадує Reuters.

    "Ми говоримо про подію, на яку чекали більше 10 років, а також про найбільший лістинг в історії Бухарестської фондової біржі", - зазначив міністр енергетики Румунії Себастьян Бурдужа.

    "Цей історичний успіх лістингу Hidroelectrica показує, що це був правильний вибір", - додав він.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.