• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Колір, форма та просторова орієнтація у діток

    Опубликовано: 2023-07-05 16:08:25

    В 3-4 місяці можна повісити декілька брязкалець різних за кольором та формою, проте вони не повинні постійно знаходитись перед очима у дитини.

    Великі іграшки слід вішати вище, а менші – нижче. У віці 1,5-2 роки слід давати такі іграшки, як пірамідка, матрійка і т.п. коли виникає співвіднесення властивостей предметів між собою.Потрібно показати дитині як правильно складати пірамідку чи матрійку. Спочатку слід давати дитині подібні іграшки, що складаються з 2-3 частин,що істотно відрізняються за розміром частин, і тільки тоді коли дитина навчиться швидко і без помилок їх складати, можна пропонувати іграшки з 5 і більше частинами, не настільки контрастних за розміром.

    В три роки дитина може впізнавати і називати всі кольори спектру і основні геометричні форми (круг, квадрат, трикутник). Правильно буде вчити дитину кольорам не вибірково, а всім кольорам спектру, так як починаючи з трьох років діти легко засвоюють їх, починають впізнавати та аналізувати всі кольори в оточуючому світі. При засвоєнні геометричних форм не можна обмежуватися їх простим називанням та показом зразка.

    Щоб запам’ятовування не було механічним, потрібно погратись з дитиною, використовуючи підручні предмети різні за формою. Спочатку форма демонструється та називається дорослим ( наприклад, яблуко кругле), потім діти самі називають геометричну форму, яку показував дорослий. Тоді діти повинні навчитись підбирати предмети до форм, що демонструвалися, поступово збільшуючи кількість предметів і різноманітність їх форм.

    До кінця дошкільного віку дитина повинна вміти самостійно зобразити на плані просторові співвідношення, враховуючи їх форму та величину. Проте, перед тим як малювати план, потрібно провести певну роботу з дитиною: уважно роздивитись даний простір, звернути увагу на орієнтири, співвідношення розмірів, взаєморозташування предметів. Починати малювати плани слід з невеликого простору (наприклад, кімната, двір), поступово переходячи до більш складних завдань (зобразити план вулиці).

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.