• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Допомагаємо повільній дитині

    Опубликовано: 2023-07-05 10:48:55

    Як бути якщо все-таки хочеться пришвидшити темп роботи своєї дитини? Чи допоможуть якісь тренування?

    Так, якщо подібні тренування проводити до школи, до 6 років. Використовуйте ігри зі зміною рухів, наприклад «ніч-день». Дорослий веде гру, називаючи у випадковому порядку час доби. У відповідь на слово «день» дитина починає швидко бігати по кімнаті. При слові «вечір» рухи сповільнюються, при слові «ніч» — стають плавними, як у сповільненій зйомці, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Тут важливе чергування різної швидкості рухів.Можна використовувати інші дії: рухи в долоні, постукування олівцем по столу ( ви стукаєте, дитина повторює у відповідному темпі). Можна малювати палички. Поступово дитина навчиться керувати темпом своїх рухів, прискорювати та сповільнювати їх. Але головний принцип – заняття повинні бути цікавими для дитини та регулярними.

    1.Повільність в рухах, діях, виконанні завдань навряд пройде з віком. Темп роботи залежить тільки від бажання дитини. Важливо не квапити її. Якщо почати підганяти, малеча почне метушитися, змінить темп мовлення, але працювати швидше не стане. Потрібно почекати доки дитина збереться з думками і відповість.
    2.Ніколи не слід забувати про те,що повільній дитині важко переключатися з одного виду діяльності на інший. Не варто обтяжувати малечу несподіваними питаннями, доки вона зайнята попередніми завданнями. Вона або не почує, або відповідь що небудь безглузде.
    3.Можливо частину класної роботи доведеться робити з дитиною вдома. При цьому намагайтесь не тільки розібрати все, що вона не встигла на уроці, а й створити невеликий запас знань і вмінь. Тоді в класі школяр почуватиметься впевненіше.


    4.Варто вирішити що для вас важливіше оцінки у школі чи психологічний комфорт вашої дитини. Можливо малеча навряд чи вкладеться в норматив по швидкості читання чи писати буде повільно. Але хіба краще, якщо страждає її самооцінка, якщо дини та без бажання ходить до школи?
    Чи можна перемогти «повільність»?
    Не обов’язково, що повільна дитина буде в числі відстаючих у школі. Недостатню швидкість роботи вона компенсує якістю та обґрунтованістю. Та й конфліктних ситуацій у повільних дітей буває менше.

    Любіть своїх дітей такими як вони є!

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.