• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МВФ продовжує надавати фінансову допомогу Україні, сприяючи зміцненню її економіки

    Опубликовано: 2023-07-05 09:00:17

    Міжнародний валютний фонд (МВФ) продовжує надавати фінансову допомогу Україні, сприяючи зміцненню її економіки. Згідно з повідомленням Міністерства фінансів України, до загального фонду держбюджету країни надійшов другий транш у розмірі 890 мільйонів доларів.

    Дана сума була отримана в рамках успішного першого перегляду програми розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF). Наразі загальна сума фінансування України за цією програмою складає 3,59 мільярда доларів. Зазначимо, що загалом країна має забезпеченою фінансову допомогу в розмірі 15,6 мільярда доларів США (11,6 мільярда СПЗ).

    Отримання таких значних коштів від МВФ є дуже важливим для економічної стабільності України та забезпечення пріоритетних видатків державного бюджету. Міністр фінансів Сергій Марченко відзначив, що ці кошти дають можливість країні подолати економічні труднощі та забезпечувати необхідні ресурси для реалізації соціальних та економічних заходів.

    Програма розширеного фінансування (EFF) МВФ спрямована на підтримку реформ та стабілізацію економічної ситуації в Україні. Ця програма включає в себе ряд заходів, спрямованих на покращення управління бюджетними ресурсами, боротьбу з корупцією та сприяння стабільному економічному розвитку.

    Успішне отримання другого траншу від МВФ підтверджує, що Україна продовжує рухатися вперед на шляху реформ та економічного зростання. Країна має намір використати ці кошти для підтримки соціальних програм, забезпечення стабільності та розвитку галузей, які мають стратегічне значення для України.

    Отримання другого траншу від МВФ є позитивним сигналом для міжнародних інвесторів та свідчить про довіру до економічних реформ, які здійснюються в Україні. Залучення таких фінансових ресурсів сприятиме залученню нових інвестицій та підтримці економічного зростання країни.

    Загалом, отримання другого траншу від МВФ на 890 мільйонів доларів є вагомим досягненням для України. Це дає змогу країні продовжувати реформи, підтримувати стабільність та розвивати економіку в інтересах усіх громадян. Результати цієї співпраці будуть вирішальними для майбутнього розвитку України та її місця на світовій арені.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.