• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дитячі фобії

    Опубликовано: 2023-07-03 10:08:40

    Багато дитячих страхів виникає внаслідок розвинутої уяви та вміння встановлювати причинно-наслідкові зв’язки.Як тільки дитина починає розуміти логічний ланцюжок: «якщо»-«значить» — це породжує незчисленні фобії.Досить часто причиною дитячих страхів є страх перед невідомим – темрявою, висотою, водою.

    А якщо дитина зростала в умовах підвищених вимог, і в неї сформувалась низька самооцінка – це лише підсилює невпевненість в собі. Часто причина дитячих страхів прихована в бажанні батьків зробити дитину самостійною, тим самим обмежуючи свою турботу та опіку.

    Це в свою чергу породжує поширений у дітей страх темряви, адже при вимкненому світлі дитина залишається наодинці з собою, без опіки та захисту близьких.

    Саме тому, психологи рекомендують не закривати в дитячій повністю двері, або залишати ввімкненою настільну лампу, щоб дитина відчувала, що про неї не забули і вона в будь-який момент може покликати на допомогу. Часто батьки не в змозі подолати дитячі страхи чи нав’язливі стани звертаються за допомогою до психологів та лікарів, однак страх заслуговує на увагу фахівців, якщо він ускладнює чи порушує нормальне життя дитини.

    В цілому ж дитячі фобії є одним із етапів становлення дитячої особистості, і тут важливо не впадати в паніку, а правильно підходити до вирішення проблеми.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.