• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила надання Україні кредиту у розмірі $1,5 млрд під гарантії уряду Японії

    Опубликовано: 2023-07-03 09:00:32

    Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила надання Україні кредиту у розмірі $1,5 млрд під гарантії уряду Японії в рамках Цільового фонду з надання Україні необхідної кредитної підтримки під назвою ADVANCE Ukraine. Про це повідомила пресслужба Світового банку.

    Отримані кошти будуть спрямовані на підтримку політики розвитку та відновлення в Україні. Згідно з повідомленням банку, цей кредит допоможе підтримати три ключові сфери урядових реформ, спрямованих на пом'якшення наслідків російського вторгнення. Ці сфери включають вирішення потреб нещодавно збіднілих сімей та сімей переселенців, забезпечення прозорості та підзвітності витрат державних коштів, а також поліпшення функціонування ринків як під час війни, так і після неї.

    Уряд України зобов'язаний здійснити необхідні реформи, що усунуть ризики невключення внутрішньо переміщених осіб до програми житлових субсидій та забезпечать належне та ефективне адміністрування системи пенсійних виплат для громадян. Також передбачається створення реєстру пошкодженого чи зруйнованого майна з підвищеною підзвітністю.

    Окрім того, в рамках цього проєкту передбачається поліпшення звітності щодо вартості транзакцій із землею, зменшення корупційних ризиків у процесах приватизації державних земель, підвищення рівня відшкодування витрат на оптових ринках електроенергії та зміцнення стабільності фінансового сектору.

    Умови надання кредиту Світовий банк не уточнює, але це стане додатковою фінансовою підтримкою для України. Раніше Світовий банк оголосив про надання додаткової фінансової підтримки на суму 1,75 мільярда доларів. Зокрема, ця сума складається з гарантованої Великою Британією позики на суму 500 мільйонів доларів, гранту на 1,25 мільярда доларів від США та гранту на 15 мільйонів доларів від уряду Фінляндії.

    Також варто відзначити, що Японія раніше виділила $470 млн допомоги Україні у березні цього року, а Міністерство фінансів України заявило про передачу 3,5 млрд доларів США прямої бюджетної підтримки Україні протягом 2023 року.

    Отримання цих фінансових ресурсів допоможе Україні здійснити необхідні реформи та забезпечити стійкість та розвиток країни у період після війни. Підтримка з боку Світового банку та інших країн є важливою для України на шляху до відновлення та зміцнення своєї економіки та соціально-економічного розвитку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.