• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Дніпрі та Інгульці після підриву дамби досі перевищення завислих речовин та заліза

    Опубликовано: 2023-06-27 16:00:53

    У річках Дніпро та Інгулець у межах Херсонської області після підриву російськими окупантами дамби Каховської ГЕС зберігається перевищення завислих речовин та заліза, повідомили у понеділок у Херсонській ОВА, пише УНН.

    Деталі

    Як повідомляється, чергове дослідження стану водойм на Херсонщині провели фахівці Державної екологічної інспекції.

    Для аналізу спеціалісті відібрали проби у Дніпрі, в районі Антонівського залізничного мосту. "Результати показали перевищення у 1,28 раза завислих речовин, а у 2,4 раза заліза загального. Нафтопродуктів не виявлено. А розчинений кисень складає 5,3 мг/дм3 при нормі не менше 4,00 мг/дм3", - ідеться у повідомленні ОВА у Telegram.

    Поблизу Дар’ївки, як вказано, взято проби води з Інгульця. "Фахівці зафіксували перевищення допустимої концентрації завислих речовин у 1,68 раза, заліза загального - у 2,3 раза, хлоридів - у 1,16 раза, сульфатів - у 2,4 раза. Кількість розчиненого кисню менша за норму і складає 2,5 мг/дм3", - зазначили в ОВА.

    У річках Кошовій та Вірьовчиній, як повідомляється, розчинений кисень в нормі. "Проте зафіксовано нафтопродукти", - вказали в ОВА.

    Доповнення

    6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. Каховська ГЕС через підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.