• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Загибель батискафу «Титан»: Канада розпочала власне розслідування

    Опубликовано: 2023-06-26 15:00:25

    Рада з транспортної безпеки Канади заявила, що проводить власне розслідування аварії та загибелі підводного апарата "Титан". Про це повідомляє France24.

    Голова ради з транспортної безпеки Канади Кеті Фокс повідомила, що окреме розслідування необхідне, оскільки транспортне судно Polar Prince, яке використовувалося як база для батискафа "Титан", "ходить під канадським прапором, вийшло з канадського порту і було причетне до цієї події, хоч і в міжнародних водах".

    У зв'язку з цим слідча група опитує членів екіпажу та пасажирів Polar Prince і збирає інформацію, яка має відношення до події.

    Polar Prince залишив Ньюфаундленд 16 червня, буксуючи "Титан" у надводному положенні. На борту судна знаходилася 41 особа, з них 17 членів екіпажу та ще 24 особи, включаючи тих п'ятьох, які загинули під час занурення апарату.

    Фокс стверджує, що слідство буде ділитися інформацією з іншими агентствами, які ведуть розслідування аварії, зокрема Національною радою США з безпеки на транспорті та Береговою охороною США.

    "Ми не хочемо дублювати зусилля. Ми хочемо співпрацювати", – сказала вона.

    Ще одне розслідування аварії батискафу ініціювала поліція Канади, яка вивчає обставини, що призвели до загибелі "Титану". За словами офіційних осіб, необхідно визначити, чи було порушення кримінального, федерального чи місцевого законодавства Канади.

    Сергій Бережний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.