• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бізнес звернувся до Стефанчука і Шмигаля з вимогою доопрацювати законопроект №8401 про повернення довоєнного оподаткування

    Опубликовано: 2023-06-14 12:26:38

    Український союз промисловців і підприємців вважає неприйнятними на даний час законодавчі ініціативи щодо «якнайшвидшого відновлення довоєнного стану податкової політики» (законопроєкт № 8401).

    У прийнятому в першому читанні документі йдеться про скасування можливості застосування ставки єдиного податку у розмірі 2% від суми доходу, для ФОПів I та II груп не сплачувати єдиний податок, зупинення проведення документальних перевірок, незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства; порядку використання реєстраторів розрахункових операцій / програмних реєстраторів розрахункових операцій тощо.

    УСПП направив листа на адресу голови ВРУ Руслана Стефанчука, а також  на адреси КМУ, фракцій та груп у Верховній Раді з вимогою кардинального доопрацювання законопроєкту з метою недопущення погіршення бізнес-клімату.

    «Вважаємо, що збереження економічної діяльності кожного окремого суб'єкта господарської діяльності, кожного нового робочого місця є невід'ємним внеском у перемогу над російським агресором. Навряд чи можна вважати комплексним та обґрунтованим рішення уряду щодо доцільності повернення до звичайних, довоєнних умов господарювання.  Особливо без належного прогнозу можливих наслідків та з огляду на низький рівень зайнятості та платоспроможності населення, обмежений внутрішній попит на продукцію, підвищення рівня бідності в країні (прогноз Світового банку до 60% в 2023 р.) тощо», - йдеться у зверненні ділової спільноти.

    Ця ж позиція була підтримана і за підсумками засідання Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану за участі представників фракцій та депутатських груп у Верховній Раді України, ОПУ, КМУ, НАН України, організацій промисловців, підприємців, профспілок. Експерти заявили, що законопроект №8401 потребує доопрацювання до другого читання, адже в даному його виді може загострити економічну кризу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.