• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 84% українців вважають, що російськомовні громадяни не зазнають утисків в Україні – опитування КМІС

    Опубликовано: 2023-06-14 14:30:46

    84% українців впевнені, що в Україні немає проблем із використанням російської мови і російськомовні громадяни не зазнають утисків і переслідувань. Рік тому так вважали 93% опитуваних, свідчать результати Київського міжнародного інституту соціології.

    Відповідно до даних торішнього аналогічного опитування 5% українців висловили впевненість в тому, що російськомовних українців утискають і переслідують. У 2023 році цей відсоток зріс: 8% респондентів стверджують, що в Україні погано ставляться до російськомовних громадян.

    У травня 2022 року на це запитання не змогли відповісти 2% українців, а у 2023 році – 8%.

    У всіх регіонах України абсолютна більшість населення, як і у 2022 році, вважають, що утисків і переслідувань російськомовного населення немає. Зокрема так вважають 85% жителів східної України, 81% – жителів південної частини країни.

    Серед тих, хто вдома спілкується переважно або лише російською мовою, 81% вважають, що жодних утисків чи переслідувань немає, і лише 13% кажуть, що проблема існує.

    Опитування проведене Київським міжнародним інститутом соціології методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням). Опитано 984 респонденти, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

    Мілана Головань

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.