• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аварійна допомога. Україна прийняла надлишки електроенергії з Польщі

    Опубликовано: 2023-06-14 11:40:23

    Україна в неділю, 11 червня, надала аварійну допомогу польській енергосистемі, прийнявши надлишки електроенергії. Про це повідомила пресслужба "Укренерго".

    "Ми прийняли надлишки електроенергії, яка мала польська енергосистема у денні години в обсязі 1800 МВт·год", – ідеться в повідомленні.

    Як поінформували в "Укренерго", йдеться не про комерційний імпорт, а саме один із видів аварійної допомоги. Польща у денні години мала надлишок електроенергії, тому запросила у країн-сусідів допомоги у споживанні. Таким чином в Україну надійшов додатковий обсяг електроенергії.

    "Такі умови договору Україна має лише з Польщею", – додали в компанії.

    Що стосується нинішнього обміну електроенергією з Європейським Союзом, то Україна має запланований імпорт зі Словаччини потужністю 90-170 МВт переважно в денні години. При цьому експорт та імпорт у вечірні години найбільшого споживання відсутній.

    Артем Ющенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.