• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Каховське водосховище вже втратило 70% свого об'єму

    Опубликовано: 2023-06-13 09:20:37

    Станом на ранок 11 червня з Каховського водосховища витекло 14 куб. км води, тобто 70% від його об'єму. Рівень води у водосховищі в районі Нікополя становить 9,35 м.

    Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України в Телеграмі.

    Фахівці здійснюють відбір проб води та контролюють вміст шкідливих речовин та мікроорганізмів. Наразі кількість нафтопродуктів не перевищує гранично допустимих концентрацій.

    Рівень води в Дніпрі в районі Херсона знизився майже на 1,5 метри і наразі становить 4,2 метра. У середньому рівень води знижується на 1-5 см за годину.

    У районі природного парку "Нижньодніпровський" вода зійшла на 20 см, порівняно з вечірніми показниками. Продовжується обміління акваторії у нацпарку "Кам'янська Січ" - на понад 7 метрів.

    Нагадаємо, станом на 11 червня у Херсонській області площа підтоплених унаслідок підриву загарбниками Каховської ГЕС територій зменшилася майже вдвічі і тепер становить близько 77,78 км кв.

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.