• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гра як перша спроба самоідентифікації

    Опубликовано: 2023-06-11 16:28:26

    Гра – провідна діяльність кожного малюка.Саме в процесі ігрової діяльності дитина пізнає світ. Дітям подобається приміряти ролі дорослого, цим самим вони, ніби, показують, що наслідують нас, а тому важливим аспектом у вихованні є сюжетно-рольова гра.Тут, дитина може спробувати себе в ролі лікаря, вчителя, вихователя, а також мами, тата, дідуся, бабусі та інших.

    Ще з дитинства ми пам’ятаємо гру «Дитина-мама», але не всі помічали, що саме в цих іграх дитина наслідує модель поведінки близьких, а це, в подальшому, стане і взірцем для дорослого життя. Тому, батькам потрібно стати активним учасником таких ігор, щоб не через нотації та лекції прививати дитині певні цінності, норми моралі, навчати, а стати їхнім другом та прикладом для наслідування.

    У процесі гри проявляються риси характеру, темперамент, формується особистість зі своїми переконаннями. Ігри включають, також, такий важливий аспект, як соціалізація, адже дитина спілкується з ровесниками, вчиться шукати компроміс, відстоювати власну думку, дружити, співчувати, радіти. Педагоги, батьки можуть побачити в ході гри, як дитина реагує на ті чи інші ситуації, що їй подобається, а чого взагалі боїться.

    Дитина може фантазувати, вигадувати, різні ситуації, героїв. Так формується уява, що допомагає у формуванні символічного мислення. Тому, батьки мають звернути увагу на іграшки, які купують дітям, вони мають нести якусь інформацію, або розвиваючий аспект. Під час гри розкриваються творчі здібності дитини: малювання, ліплення, музика та інші. Батькам та педагогам потрібно тільки вміло створити умови для гри, яка буде цікава та пізнавальна.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.