• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Що робити, якщо дитина зростає жадібною

    Опубликовано: 2023-06-11 10:48:48

    Дитяча жадібність — явище, з яким стикаються багато молодих батьків. Дитина притискає до себе нову іграшку і не слухає прохання поділитися з другом або сестрою. Через цей період проходять практично всі діти, але якщо нічого робити для викорінення цих якостей, то вони переростуть згодом в шкідливу звичку. Як правило, люди негативно сприймають жадібність. Тому перед батьками постає питання, як відучити дитину скупитися, как передает Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    ПСИХОЛОГІЯ ЖАДІБНОСТІ У більшості випадків дитяча жадібність проявляється у дітей після трьох років. До цього віку малюки просто не в змозі охопити зміст поняття «особисте майно». Але після досягнення двох років малюк починає усвідомлювати власну особистість, після чого у нього формується усвідомлення особистої власності. Це можуть бути іграшки, одяг і навіть певні полки в шафі. За твердженням психологів, це цілком нормальний процес. Більш того, буде неправильно, якщо час іде, а у малюка не виникає почуття власності.

    З великою часткою ймовірності, ставши дорослим, він буде зазнавати труднощів при спілкуванні з іншими людьми. Також не виключено, що в подальшому дитина буде страждати від почуття несправедливості, пов’язаного з відсутністю у нього власності. Якщо процес розвитку протікає нормально, то після трьох років малюк починає усвідомлювати приналежність йому певних речей. Цілком очевидно, що він не хоче ділитися ними з іншими дітьми і навіть своїми батьками. У більшості випадків методи, за допомогою яких дорослі намагаються відучити дитину від жадібності, є в корені неправильними.

    ЯК МОЖНА ПОСТУПИТИ Найчастіше батьки намагаються переконати дитину поділитися улюбленою іграшкою. Іноді дорослі насильно відбирають у малюка цінну для нього річ і дають її пограти іншим. А якщо дитина жаднюга починає плакати і вередувати, то його навіть можуть покарати. Психологи стверджують, що перераховані вище способи є в корені неправильними і не можуть допомогти у вирішенні проблеми. Існує навіть норма закону, яка забороняє відбирати у малюка, якому не виповнилося трьох років, його улюблені іграшки. В іншому випадку це порушить рівновагу дитячої психіки, в результаті чого дитина стане нещасним і озлобленим.

    ЯК ВІДУЧИТИ ВІД ЖАДІБНОСТІ Дитяча жадібність чудово піддається корекції, якщо батьки грамотно підходять до вирішення проблеми. Є кілька простих способів, які допомагають відучити малюка від цієї звички:• найкраще, якщо батьки на власному прикладі продемонструють дитині необхідність ділитися. Наприклад, мама поділить шматочок торта між усіма членами сім’ї;• перед тим, як з’їсти останню цукерку, потрібно дізнатися у інших, не хочуть воно покуштувати ласощі;• важливо давати малюкові право вибору — мама дає йому цукерку, а натомість він не чіпає її туш;• дуже часто при відвідуванні дитячого садка дитина скупитися, що робити?

    У цьому випадку батькам рекомендується пояснити, що малюкові не слід брати з собою іграшку, якій він не готовий поділитися з іншими. Але лаяти дитину за таку поведінку небажано, адже він ще сам не награвся з новим конструктором або плюшевої кішкою. Як тільки це відбудеться, дитина сама стане пропонувати їх своїм друзям;• хороший ефект має розповідь фантастичної історії, герої якої діляться один з одним своїми скарбами. Наприклад, про доброго доктора Айболита, який живе в лісі і лікує хворих звіряток, а вони в подяку за допомогу діляться з ним своїми скарбами: білочка приносить горішки, а ведмежа солодкі ягоди. Якщо застосовувати подібні методи, то малюк скоро зрозуміє необхідність пропонувати своїм друзям улюблені іграшки і перестане скупитися.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.