• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як виховати дитину щедрою

    Опубликовано: 2023-06-09 15:15:57

    Поведінка батьків — найкращий приклад для дитини!

    Для початку варто задуматися, а як ми самі поводимося в сім’ї, у відносинах з оточуючими і один з одним, чи є в цій взаємодії «нотки» жадібності? Нерідко егоїзм батьків просто зашкалює, причому часом ущемляються права самої дитини. Допускати проявів жадібності на очах у дитини не можна, адже вона завжди бере приклад з поведінки батьків! Проаналізуйте, чи є місце жадібності в ваших сімейних стосунках. Наприклад, чи не проявляєте ви егоїзм по відношенню до чоловіка або самій дитині. Частіше демонструйте щедрість на очах у дитини: діліться їжею, робіть невеликі подарунки, надайте допомогу. Покажіть своєму чаду, що робити добро — це приємно і цікаво. Тоді він, дивлячись на щасливих маму і тата, які ніколи і нічого один для одного не шкодують, перегляне своє ставлення до власної жадібності.

    Щоб в майбутньому не знати проблем з поведінкою дитини, потрібно з ранніх років навчати його робити добро, і найефективніший спосіб — на своєму прикладі. Бачачи, як добрі вчинки дають дорослим відчуття щастя, малюк напевно захоче випробувати ті ж почуття і не стане скупитися.

    Сварки і докори — вірний спосіб посилити проблему

    Прояви жадібності трапляються у кожного з нас, тим більше, у дітей. Якщо таке явище було відзначено батьками, не потрібно відразу намагатися присоромити або, ще гірше, різко насварити малюка, це може ще більше роздратувати малюка і змусити її замкнутися в собі або регулярно йти наперекір батькам. Краще зробіть вигляд, що не звертаєте уваги на його жадібність, просто не реагуйте на неї. А ось коли дитина нарешті проявлять довгоочікуване почуття щедрості і привітності, тоді сміливо хваліть його і заохочуйте. Це майже в 100% випадків працює, адже дитина запам’ятає реакцію батьків на ті чи інші вчинки і буде прагнути їх повторити.

    Гра — відмінний варіант розвитку щедрості

    Позбутися від жадібності і бути щедрішими може допомогти улюблене проведення часу дітей — гра. Батькам під силу змоделювати ситуації, які потім будуть перенесені в реальне життя. Наприклад, даючи дитині будь-які смакоту, давайте їх в парному кількості: дві цукерки, два яблука і т. д. Так їй буде простіше розділити отримане з сестрою, другом або кимось ще, оскільки не буде відчуття «останнього шматка». Грайте в ігри, де герої діляться, читайте книги про щедрість і доброту Можна використовувати так звану «ідею обміну»: дитині буде простіше дати товаришеві свою іграшку, якщо натомість він якийсь час отримає можливість пограти чужий.

    Щедрість робить життя цікавішим

    Варто дати зрозуміти дитині, що прояви щедрості можуть бути дуже захоплюючим заняттям. Наприклад, збираючись на день народження до кого-небудь із знайомих діток, рушайте вибирати подарунок. Зробіть процес вибору для вашого сина чи доньки захоплюючим: обійдіть всі магазини, виберіть найкращий з його або її думку подарунок.

    Нерідко жадібність як риса характеру виникає у дітей, яким і в правду чогось не вистачає в житті. Подарунки, іграшки в розумних кількостях потрібні будь-якому малюкові, і це зовсім не означає необхідність балувати її. Також не можна забувати про емоційну близькість, адже дефіцит уваги теж тягне за собою негативні наслідки. Ідеальний спосіб дати дитині краще в вихованні — дозволити їй рости в щасливій родині і люблячії, дружній атмосфері!

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.