• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Психічний розвиток немовляти: перші місяці життя

    Опубликовано: 2023-06-09 10:28:40

    Що відчуває немовля одразу після народження? Вірно, тепло мами. З моменту народження малюк емоційно зливається з мамою. У психології дана взаємодія отримала назву симбіозу.

    Впродовж перших місяців життя дитині необхідне безпосереднє емоційне спілкування з дорослими, підтримння контакту, щоб в подальшому впізнавати маму й тата, подарувати їм першу посмішку. Наявність в житті малюка рівноцінно як мами, так і тата гарантія психічного здоров’я дитини, стимул до пізнання навколишнього світу, розвитку фізичної активності.  Адже повноцінний контакт з батьками основа для подальшої соціалізації.

    Згодом почнуть з’являтися перші елементарні способи спілкування з батьками. У малюка своя необхідність у спілкуванні. Достатня кількість уваги стимулюють його до розвитку переходу від актуальної зони розвитку до найближчої.

    Наприклад, спочатку дитина просто емоційно реагує на слово, яке виступає стимулом. Потім малеча виявляє розуміння слова, яке звернене до нього і намагається по-своєму активно брати участь в розмові. Такі перші прояви самостійності. Виходить, що ми не лише вчимося взаємодіяти з дорослими, а й стимулюємо розвиток активного мовлення немовляти.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.