• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінляндія розірвала газовий контракт з Росією

    Опубликовано: 2023-05-23 15:30:29

    Фінська компанія Gasum розірвала газовий контракт з Газпром Експортом, який Росія припинила обслуговувати рік тому. Про це повідомляється на сайті Gasum.

    Фінляндія імпортувала газ з Росії понад 50 років. До пандемії коронавірусу постачання становили близько 2,5 млрд кубометрів на рік, потім трохи зменшилися.

    Контракт між Gasum і Газпром Експортом діяв до 31 грудня 2031 року, але 21 травня 2022 року Росія припинила постачання газу до Фінляндії через трубопроводи після того, як в Gasum відкинули вимоги перейти на розрахунок у рублях.

    Gasum звернулася в арбітражний суд, який ухвалив рішення на користь фінської компанії: дозволив не платити ні в рублях, ні за нав'язаним Росією порядком оплати.

    Арбітражний суд зобов'язав компанії продовжити двосторонні переговори для врегулювання ситуації, але вони закінчились нічим.

    "У зв'язку з чим 22 травня 2023 року Gasum розірвала довгостроковий контракт на постачання природного газу з ТОВ Газпром Експорт", – йдеться в пресрелізі.

    Довгостроковий контракт Gasum на постачання зрідженого природного газу с ТОВ "Газпром Експорт" залишається чинним.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.