• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пентагон переоцінив вартість допомоги ЗСУ: це дає можливість відправити більше зброї, – Reuters

    Опубликовано: 2023-05-22 12:00:27

    Міністерство оборони США переоцінило американське обладнання, надіслане в Україну, приблизно на 3 млрд доларів. Ця помилка відкриває можливість для відправки ЗСУ додаткової зброї, пише Reuters із посиланням на джерела в Пентагоні та Сенаті.

    За даними двох високопоставлених чиновників Пентагону, помилка стала результатом присвоєння невиправданої вартості для зброї, яку взяли зі складів США та відправили ​​в Україну.

    "Ми виявили невідповідності в тому, як ми оцінюємо обладнання, яке ми передали Україні", – сказав один зі співрозмовників агентства.

    Представник Міноборони зазначив, що, можливо, кількість озброєння із завищеною вартістю може зрости, адже відомство більш ретельно вивчає ситуацію.

    З серпня 2021 року США зі своїх запасів відправили в Україну зброю на близько 21,1 млрд доларів.

    Reuters вказує, що невідомо, як Конгрес США відреагує на цю новину. Однак зміна оцінки вартості озброєння може відтермінувати потребу адміністрації Байдена в проханні парламентарів про виділення додаткових коштів для України. Це важливо в контексті загострення американської боротьби за межі боргу США.

    Артем Ющенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.