• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Знайдена в Польщі ракета виявилася російською Х-55 - ЗМІ

    Опубликовано: 2023-05-12 12:20:49

    В польському місті Замостя поблизу Бидгоща крилата ракета, яку знайшли у квітні, за попередніми висновками експертизи, виявилася російською.

    Про це повідомляє RMF FM.

    Висновки Технологічного інституту ВПС свідчать, що крилата ракета Х-55, ймовірно, перетнула повітряний простір через східний кордон. Такої зброї польська армія не має. Це спростовує версію про те, що ракету могли запустити польські сили під час навчань.

    Якщо виявлена ракета — дійсно Х-55, то це позначатиме, що її випустили з російського винищувача.

    Уточнюмо, що хоч ракету знайшли 25 квітня, впав об'єкт раніше, можливо, за кілька днів чи тижнів до виявлення. Тоді окружна прокуратура в Гданську, військовий відділ якої займається цією справою, не хотіла надавати жодної інформації з цього приводу. Місце інциденту опечатали і оточили. Вхід до лісу охороняє військова поліція.

    Нагадаємо, в листопаді 2022 року у прикордонному з Україною районі Польщі також впали ракети. Це сталося приблизно в той час, коли Росія завдавала масованого ракетного удару по всій Україні. Під ворожий вогонь потрапили і області, що межують з Польщею.

    Тоді українська сторона була впевнена впала саме російська ракета, але деякі експерти вважали, що ракета, яка впала на територію Польщі могла бути ракетою української протиповітряної оборони.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.