Знайдена в Польщі ракета виявилася російською Х-55 - ЗМІ

12 май, 12:20

В польському місті Замостя поблизу Бидгоща крилата ракета, яку знайшли у квітні, за попередніми висновками експертизи, виявилася російською.

Про це повідомляє RMF FM.

Висновки Технологічного інституту ВПС свідчать, що крилата ракета Х-55, ймовірно, перетнула повітряний простір через східний кордон. Такої зброї польська армія не має. Це спростовує версію про те, що ракету могли запустити польські сили під час навчань.

Якщо виявлена ракета — дійсно Х-55, то це позначатиме, що її випустили з російського винищувача.

Уточнюмо, що хоч ракету знайшли 25 квітня, впав об'єкт раніше, можливо, за кілька днів чи тижнів до виявлення. Тоді окружна прокуратура в Гданську, військовий відділ якої займається цією справою, не хотіла надавати жодної інформації з цього приводу. Місце інциденту опечатали і оточили. Вхід до лісу охороняє військова поліція.

Нагадаємо, в листопаді 2022 року у прикордонному з Україною районі Польщі також впали ракети. Це сталося приблизно в той час, коли Росія завдавала масованого ракетного удару по всій Україні. Під ворожий вогонь потрапили і області, що межують з Польщею.

Тоді українська сторона була впевнена впала саме російська ракета, але деякі експерти вважали, що ракета, яка впала на територію Польщі могла бути ракетою української протиповітряної оборони.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/547787.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua