• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Податок на Google». Які компанії задекларували найбільші суми за IV квартал 2022 року

    Опубликовано: 2023-04-18 17:30:35

    За результатами поданих за ІV квартал 2022 року спрощених декларацій із ПДВ, платники податку задекларували майже $52,1 млн (або 1,9 млрд грн), що більше на $12,1 млн (або 0,4 млрд грн), аніж у третьому кварталі минулого року.

    Про це пише Dou з посиланням на дані Державної податкової служби.

    Понад 70% задекларованих коштів — а саме $37,6 млн — надійшли від компаній Google Play, Apple, Google, Valve Software, Playstation, Netflix й Etsy. Це на $15,4 млн більше, аніж у третьому кварталі.

    Зараз на обліку стоять 86 осіб-нерезидентів, які постачають електронні послуги на території України та подають звіти (дані актуальні на 1 січня 2023 року).

    Упродовж січня-квітня цього року ці компанії сплатили до держбюджету $52,1 млн (або 1,9 млрд грн).

    Нагадаємо, «податок на Google» — це ПДВ у розмірі 20%, який мають сплачувати великі транснаціональні корпорації, не зареєстровані в Україні, з доходів від продажу електронних послуг: книг, фільмів, ігор, хмарних сховищ, ПЗ, реклами тощо.

    Податок запровадили у червні 2021 року, а закон почав діяти з 1 січня 2022-го.

    Інф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.