• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 8 тисяч снарядів для ЗСУ передадуть Данія і Норвегія

    Опубликовано: 2023-04-05 12:20:18

    Данія та Норвегія підписали домовленість щодо передачі Україні 8 тисяч снарядів. Нову військову допомогу анонсували в міністерстві оборони Данії.

    Збірка боєприпасів для України буде вестися спільно двома країнами. Норвегія займеться корпусами снарядів, Данія надасть вміст для боєприпасів – порохові заряди, вогнегасники та запальні трубки.

    “Українці й надалі мають велику та нагальну потребу в амуніції для боротьби за свободу проти Росії. Разом з іншими країнами ЄС і НАТО Данія перебуває в процесі зустрічі з вами з низкою різних військових внесків. Наша співпраця з Норвегією є важливим прикладом цього”, - заявив виконуючий обов’язки міністра оборони Данії Троелс Лунд Поульсен.

    Терміни, в які будуть випущені та доставлені снаряди, не вказуються, проте передбачається, що цю допомогу передадуть разом з артилерійськими системами Caesar,  на які Данія погодилася на початку 2023 року. Ці боєприпаси зможуть використовуватися CAESAR.

    У березні 2023 року Франція заявила, що вдвічі збільшить постачання 155-мм артилерійських боєприпасів для України. Таким чином країна постачатиме до двох тисяч таких снарядів на місяць.

    Зазначимо, Данія надала Україні військову підтримку та пожертви на загальну суму 6,2 мільярда датських крон.

    У березні 2023 року Данія заявила про плани виділити Україні військову допомогу ще на 1 мільярд крон. До нового пакету допомоги увійдуть, зокрема, боєприпаси для стрілецької зброї, великокаліберні кулемети, протитанкові міни та ракети протиповітряної оборони.

    У лютому 2023 року парламент Норвегії затвердив п'ятирічну допомогу Україні на 7 млрд євро. Щороку Норвегія виділятиме Україні близько 15 мільярдів крон. Гроші підуть на військову допомогу Україні і гуманітарну діяльність.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.