• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Словенії підтримали вступ України до НАТО

    Опубликовано: 2023-04-04 13:20:24

    Словенія виступила на підтримку членства України у Північноатлантичному Альянсі і заявила, що Україна має стати рівноправним членом НАТО.

    Про це йдеться у спільній декларації Президента Володимира Зеленського і Прем’єр-міністра Республіки Словенія Роберта Голоба, опублікованій на сайті глави держави. 

    У документі сказано, що Словенія засуджує повномасштабне військове вторгнення Росії в Україну, бо це підриває основи Статуту ООН. Влада країни вважає, що Україна в забезпечує безпеку євроатлантичного простору та поза його межами, через протистояння військовій агресії з боку Росії.

    "Республіка Словенія підтримує набуття Україною членства в НАТО, щойно це дозволять умови", - сказано в декларації.

    Зазначається, що у документі зафіксовано тверду рішучість країн притягнути до відповідальності осіб, відповідальних за воєнні злочини й інші тяжкі злочини, вчинені у зв’язку з агресивною війною росії проти України, та підтримати створення спеціального міжнародного трибуналу для забезпечення відповідальності за злочин агресії.

    Республіка Словенія і надалі буде продовжувати сприяти сильній та ефективній політичній і матеріальній підтримці України з боку ЄС та НАТО, спрямованій на забезпечення спроможності Української держави ефективно захищати свої території відповідно до невід’ємного права на самооборону.

    НАТО готове бачити Україну у своїх лавах, але умовою вступу до альянсу є перемога у розв’язаній Росією війні.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.