• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Це не кінець світу». Morgan Stanley про фінансову кризу

    Опубликовано: 2023-02-27 18:00:27

    У Morgan Stanley очікують, що фондовий ринок США повністю відіграє втрати і досягне рекордних максимумів у 2024 році. Про це повідомив Business Insider.

    Криза скасовується
    «Це не кінець світу. Це не 2008 рік. Фінансової кризи не буде», — заявив головний стратег з американських акцій Morgan Stanley Майк Вілсон.

    Останній рік Morgan Stanley зберігав негативний погляд на фондовий ринок через очікування, що ФРС доведеться агресивно підвищувати відсоткові ставки, щоб впоратися з розгоном інфляції до максимуму більш ніж за 40 років, що врешті-решт призведе до зниження доходів корпорацій.

    «Це просто падіння прибутку після її зростання, який був під час пандемії covid-19», — сказав Вілсон. На думку експерта, фондовий ринок має впоратися з усіма цими проблемами і зрештою позбутися їх.

    Фондовий ринок
    За підсумками торгів у середу, 22 лютого, індекс S&P500, що включає акції 500 найбільших за капіталізацією американських компаній з різних секторів економіки, знизився на 0,2% і закрився на рівні 3991 пунктів.

    У першому півріччі на американський ринок чекає розпродаж, вважають у Morgan Stanley. У банку, як і раніше, очікують, що індекс повторно протестує мінімуми середини жовтня минулого року і, можливо, навіть впаде до рівня 3000 пунктів, тобто втратить приблизно ще 25% від поточних рівнів.

    У другому півріччі ринок акцій чекає на відновлення, проте до кінця року, на думку експерта, індекс не зможе повністю відіграти втрати. Базовий сценарій Morgan Stanley передбачає, що індекс S&P 500 завершить 2023 рік на рівні 3900 пунктів, тобто приблизно на 2% нижче за рівень закриття в середу.

    Після обвалу Вілсон не відкидає можливого відновлення, до якого інвестори мають бути готові. «Ми не настільки песимістичні. Ми думаємо, що це циклічний ведмежий ринок», — сказав Вілсон.

    У Morgan Stanley досить позитивно налаштовані щодо перспектив ринку акцій у 2024 та 2025 роках. Індекс S&P 500 може перевищити свій попередній рекордний максимум на рівні 4800 пунктів протягом наступних 18 місяців, тобто приблизно 2024 року.

    Ярослав Голобородько

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.