• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У єврозоні зафіксували рекордну базову інфляцію — Bloomberg

    Опубликовано: 2023-02-27 17:00:29

    Базова інфляція в єврозоні досягла рекорду в січні, що додає впевненості у плані Європейського центрального банку підвищити відсоткову ставки ще на пів пункта в березні. Про це пише «Бізнес.Цензор» з посиланням на Bloomberg.

    Зростання інфляції
    Зростання базової ціни досягло 5,3%. що перевищує попередню оцінку в 5,2%. Загальний показник інфляції, що включає ціни на харчі та електроенергію, також виріс на 0,1 відсоткового пункта до 8,6% після того, як показник у Німеччині виявився вищим за попередню оцінку агентства.

    Такі результати базової інфляції ще більше спонукатимуть ЄЦБ до подальшого посилення монетарної політики в рамках утримання фундаментального цінового тиску навіть тоді, коли загальний показник вирівнюється.

    Чиновники ЄЦБ на чолі з президенткою Крістін Лагард заявили на своїй останній зустрічі, що вони мають намір підняти депозитну ставку до 3% з 2,5%.

    Після різких зауважень членкині Виконавчої ради ЄЦБ Ізабель Шнабель минулого тижня ринки посилили очікування щодо посилення монетарної політики, і зараз спостерігається пік циклу ставок ЄЦБ на рівні близько 3,75%.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.