• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні живуть понад 170 000 громадян РФ – міграційна служба

    Опубликовано: 2023-02-24 15:30:39

    В Україні офіційно проживають понад 170 000 громадян РФ. Про це йдеться у відповіді Державної міграційної служби на депутатське звернення нардепки Мар'яни Безуглої.

    Міграційна служба опублікувала дані станом на 1 лютого 2023 року:

    → 16 443 громадян РФ тимчасово проживають в Україні;
    → 156 865 громадян РФ постійно проживають в Україні.

    Ще 27 громадян РФ станом на 1 лютого 2023-го утримувалися в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні.

    У ДМС наголосили, що сюди не включені дані з Донецької, Луганської та Херсонської областей у зв'язку зі складнощами збору статистичної інформації на цих територіях через російську агресію.

    Безугла зазначила, що громадяни РФ і Білорусі, які офіційно проживають в Україні, не підлягають мобілізації. Водночас Україна надала можливість іноземцям добровільно та легально воювати (зокрема у російському Легіоні "Свобода Росії" та білоруському полку ім. Кастуся Калиновського).

    "Військовослужбовців у цих збройних формуваннях сотні, водночас, як в Україні перебувають десятки тисяч чоловіків рф та білорусі, які легально проживають в Україні та не вважають за потрібне захищати Україну", – заявила нардепка.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.