• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Австрія і Україна посилять співпрацю в секторі відновлювальної енергетики

    Опубликовано: 2023-02-22 10:31:17

    Австрійські компанії мають великий досвід у впровадженні «зеленої» енергетики – сонячної, вітрової і т.д., відтак зацікавлені в посиленні кооперації з Україною в даному напрямі.

    Про це йшла мова в рамках зустрічі президента Українського союзу промисловців і підприємців Анатолія Кінаха із послом Австрії в Україні паном Арадом Бенкьо.

    Сторони відмітили непогану динаміку двостороннього економічного співробітництва. Зовнішньоторговельний оборот між Україною та Австрією у 2021 році зріс на 54% і склав близько 2 млрд.дол.США. Минулоріч на ці темпи повпливала війна рф проти України, проте більшість із 200 австрійських компаній, які працювали на нашому ринку – залишилися та подекуди збільшили інвестування.

    Загалом, за словами посла, Австрія на 6-му місці серед всіх країн ЄС по інвестиціям в Україну, загалом ця сума перевищує 2 млрд.євро.

    Також з початком війни Австрія запустила низку гуманітарних проєктів в Україні на загальну суму в 150 млн. євро, ще кількасот мільйонів євро було передано через загальноєвропейські фонди.

    Також в рамках нещодавніх візитів міністрів економіки та інфраструктури Австрії до Києва були підписані угоди про виділення 650 млн. євро на відновлення українських медичних установ, а також про співпрацю в сфері відновлювальних джерел енергії.

    «У цьому контексті ми можемо запропонувати рішення для Закарпатської області, пропонуємо проведення відповідного бізнес-форуму в Ужгороді», - зазначив Аркад Бенкьо.

    Анатолій Кінах підтримав дану пропозицію та наголосив, що хорошим рішенням стане й проведення також більш масштабного мультисекторального бізнес-форуму.

    Наразі УСПП має підписану угоду із Палатою економіки Австрії, що діє з 2006 року. Українські промисловці хотіли б актуалізувати завдання в її рамках, зважаючи на потребу більшого залучення приватних інвестицій задля відновлення України.

    Також діловий союз зацікавлений в налагодженні контактів з найбільшим бізнес-об’єднанням Австрії – Федерацією австрійської промисловості (Vereinigung der Österreichischen Industrie - Industriellenvereinigung), яке є членом BusinessEurope та «Бізнес в ОЕСР» від Австрії.

    УСПП має статус спостерігача в «Бізнес в ОЕСР» та очікує на отримання такого в BusinessEurope (погодження в фінальній стадії). Разом із «Бізнес в ОЕСР» УСПП сприяє створенню Організацією економічного співробітництва і розвитку Координаційного центру з відновлення в Україні.

    Сторони також обговорили умови для ведення бізнесу в Україні, деякі проблеми, з якими стикаються австрійські підприємці. Одна із фірм, що хоче відновити виробництво в Борисполі, запросила консультацію УСПП, яка їй буде надана.

    За підсумками зустрічі діловий союз спрямує до посольства Австрії пропозиції щодо дати проведення обговорених форумів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.