• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Індія допустила до торгів на біржі першу компанію з РФ

    Опубликовано: 2023-02-22 18:00:56

    Рада з цінних паперів та бірж Індії зареєструвала російську компанію «Альфа-Капітал» як іноземного портфельного інвестора. Про це пише Forbes Russia із посиланням на дані індійського регулятора.

    Що це означає
    Такий статус дасть їй змогу проводити операції з індійськими акціями в інтересах своїх клієнтів на обох фондових біржах Індії — Бомбейській (BSE) і Національній (NSE)

    Зазначається, що це перший випадок, коли компанію з Росії допустили до торгів на індійських біржах. Для отримання ліцензії «Альфа-Капітал» укладе угоду з індійською Orbis Financial Corporation щодо надання депозитарних послуг.

    За словами гендиректорки «Альфа-Капіталу» Ірини Кривошеєвої, розрахунки на біржах Індії ведуться в рупіях, але вкладати кошти й отримувати дохід з інвестицій клієнти «Альфа-Капіталу» зможуть у рублях.

    За її словами, конвертація здійснюватиметься за межами Росії через контрагентів компанії. «Жодних транскордонних переказів у рупіях не буде, тому що це складна процедура», — уточнила Кривошеєва.

    «На початковому етапі інвестиції в папери, що торгуються в Індії, будуть доступні кваліфікованим інвесторам у рамках керованої стратегії, мінімальний поріг входу становитиме 1 млн рублів», — йдеться у повідомленні.

    «Потім будемо формувати стратегії для роздрібних клієнтів — можливо, стандартні стратегії, можливо, відкриті пайові інвестиційні фонди. Але це скоріше наступний етап. Відповідно, поступово буде зменшено і мінімальний поріг інвестицій», — заявили в компанії.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.